Home

Fotograferen toch ook een deel van m'n leven net als muziek. Telkens weer naar de camera grijpen en kijken wat ik kan vereeuwigen. Al hoewel, wat is vereeuwigen. Soms denk ik wel eens wat maak ik nog voor opnamen, alles is al gefotografeerd en vaak in geweldige opnames. En toch, het is ook weer uniek, want ik maak ze.

Door mijn werk heb ik de beschikkking over Photoshop. Is toch wel de topper uit de software wereld. Heel lang met Paintshop Pro gewerkt. Dat komt eingelijk weer door de Atari, waar ik ooit op begon net als met Steinberg Pro 24 voor midi recording. Voor video ben ik niet zwaarder gegaan dan Magix Pro. Een prima video editor die alles doet wat ik wil. Voor de opnames en de soundedit opties biedt dit programma al heel veel mogelijkheden.

Ik werk nu met een Canon 450D, een 18-135mm opbjectief en de standaard lens 18-55 waar ik een macro en wide angle lens op kan schroeven.Ik weet vooral het laatste is een vloek in de ogen van de professional. Maar ze doen wat ik wil, en zeker onder de "loep" zie je meteen waarom een echte wide angle lens veel beter is. Maar ik ben een amateur, en ergens moet ik de grens trekken, financieel. Ik kijk wel eens scheel naar een 5D of zo, een full frame met veel beter sensoren, maar dan, tja de prijs.

Op mijn werk (MaastroClinic) fotografeer en film ik ook. Een neven functie. Ben Medical Fysics Engineer, heel andere wereld, meer op deze site daarover. Dus het filmen en fotograferen van instructiefilmpjes, e-learning, filmen van presentaties, fotograferen van applicaties voor medische doeleinden, en af en toe opnamen van groepen of personen die in tijdschriften zullen worden gepubliceerd. Folders binnen ons instituut zijn ook door mij van foto's voorzien. Daarmee gaat een professionele ontwerper dan aan de slag. Kortom toch nog redelijk professioneel. Op mijn werk heb ik een Canon 700D met een standaard lens en een 10-20mm groothoek van Sigma.

Voor video maak ik gebruik van een Canon AX10, het instapmodel voor de professional. Geweldige camera, super lichtsterk en kraak heldere en scherpe opnamen. Heb onlangs opnamen gemaakt op een OK in het Azm in Maastricht. Het betrof een medische ingreep om bij een prostaat patient een spacer ballon in te brengen en markers die de positie van de prostaat onder rontgen laten zien. Heftig, maar ook een nieuwe wereld voor filmen. Helaas zijn deze opnames niet geschikt voor de buitenwereld, dit ook i.v.m. privacy, het grote issue van deze tijd.

Mijn onderwerpen zijn vaak natuur en natuurlijk mijn kleinkinderen. Ook heel leuk en ordinaire de vakantie foto's. Ik probeer daar wel altijd wat leuks van te maken, dus niet simple snapshots, maar oog voor de plaats waar ik en mijn vrouw waren. Wat kinderen betreft ben ik heel blij met mijn 18 -135 mm. Ideaal om close ups te maken, waar de kids het niet in de gaten hebben. Macro is ook een optie die ik meer wil oppakken. Geweldig wat je ziet in het kleine detail. Mensen die dit zien verbazen zich elke keer als ze ontdekken dat het onder hun neus was, maar het niet zagen.

Heel leuk was een onlangs door mij gehouden foto workshop op het werk. Even vooruit, ik werd gevraagd, hmmm.
Ik heb me goed voorbereid, materiaal verzameld en dat gedeeld met een tiental collega's. Twee avonden met een twee weken tussenpauze. Opdracht meegegeven over besproken techniek. Heel leuke en creatieve opnames.

En dan ga je toch ook eens denken aan een GoPro camera. Heel leuk. En ook hier denk ik toch aan een goedkope camera. Hoorde net op TV een gast die een ballon maakte, camera eraan, iedere 5 sec een opname en omhoog met dat ding....ongelofelijk wat je voor mooie plaatjes dat opleverde. Het werd bij mij uitendelijk een Rollei 400. Heel leuk een mooie opnames. Nog een beetje testen.

 

P.W.Roman Music Colors © 2016